SSS

Sıkça Sorulan Sorular

• 1 – Açı Spor Kulübünün bir spor okulundan farkı nedir?
  • 2 – Hangi branşlarda çalışma yapmaktadır?
  • 3 – Kaç takımınız ve sporcunuz var? Yılda toplam kaç karşılaşmaya katılıyorsunuz?
  • 4 – Neden Ücretli?
  • 5 – Kulüp takımlarına nasıl girilir?
  • 6 – Takıma seçilirken kullanılan testler nelerdir?
  • 7 – Testlerde neden branşa özgü teknik beceri aramıyorsunuz?
  • 8 – İlkokulda takıma giremedim, Ortaokul veya lise de takıma girme şansım var mı?
  • 9 – Okul takımı ile kulüp takımı arasındaki farklar nelerdir?
  • 10-Detaylı bilgiye nereden ulaşabilirim?
1 – Açı Spor Kulübünün bir spor okulundan farkı nedir?
Açı Spor Kulübü, adından da anlaşılacağı gibi bir spor kulübüdür. Amacı sporcu yetiştirmek ve onları lisanslı bir şekilde yarıştırmaktır. Yıl için de en az 20 karşılaşmaya bu şekilde çıkılmaktadır. Branşını çalıştırdığı tüm federasyonlara federedir. Resmi liglerinde yarışmaktadır.
2 – Hangi branşlarda çalışma yapmaktadır?
Eskrim, Masa Tenisi, Futbol, Basketbol, Voleybol branşlarında yarışmalara katılmaktayız.
Okul içinden ve dışından toplam da 450 sporcumuz, 34 takımımızda görev almakta, yılda 700’e yakın karşılaşmada kulübümüzü temsil etmektedir.
4 – Neden Ücretli?

Spor Kulübü takımlarımız, branşında profesyonel antrenörler tarafından çalıştırılmaktadır. Ayrıca, antrenmanlarda ve maçlarda giyilen kıyafetler, verilen beslenmeler, servisler, bunun haricinde de antrenmanlarda kullanılan spor malzemeleri bütçe de önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle kulüp takımları ücretlidir.

5 – Kulüp takımlarına nasıl girilir?

Takım seçmeleri, her yıl Mart ayında 2. ve 3. Sınıf öğrencilerine beden eğitimi derslerinde yapılır. Atletizm ve fiziksel ölçümlerin yapıldığı bu testler sonucunda, sporcuların hangi sıra ile aranacağı belirlenir. İlk sıra da aranan sporculara tüm branşlar sunulur ve seçim öğrencinin kararına bırakılır. Branşlar doldukça sonra aranan sporculara dolan branşlar önerilmez. Tüm öğrenciler aranana veya tüm branş kontenjanları dolana kadar süreç bu şekilde devam eder.

6 – Takıma seçilirken kullanılan testler nelerdir?

Öğrenci boy uzunluğu, kulaç ve karış genişliği, esneklik, dikey sıçrama, yatay sıçrama, sağlık topu fırlatma, sprint koşusu ve V koşu testi.

7 – Testlerde neden branşa özgü teknik beceri aramıyorsunuz?

Yapılanacak testten çok öğrencinin o branşı sevip sevmediğinin daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısı ile biz yönlendirme yapmıyoruz. Sporcumuzun sevdiği branşta branşlaşmasını sağlıyoruz.

Tüm takımlar, kontenjan doluluk oranlarına göre ara dönem takım seçmesi yapmaktadırlar. Ara dönem seçmelerinde, sadece branşa özgü teknik beceri aranmaktadır.

9 – Okul takımı ile kulüp takımı arasındaki farklar nelerdir?

Okul takımları ile kulüp takımları arasında en belirgin fark, kulüp takımları sporcu yetiştirmeye çalışır, okul takımı ise yetişmiş sporcuyu karşılaşmalarda oynatır.

10-Detaylı bilgiye nereden ulaşabilirim?

Açı Gençlik ve spor Kulübü Koordinatörümüz Celal Anıl Karaoğuz’a anil.karaoguz@acischools.k12.tr adresine mail atarak ulaşabilirsiniz.